پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟
سرخط خبرها

استاندارد دوگانه برای مستمری‌بگیران | رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس: پیگیر حق اولاد زنان سرپرست خانوار هستیم

  • کد خبر: ۲۴۳۶۷۹
  • ۱۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۹
استاندارد دوگانه برای مستمری‌بگیران | رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس: پیگیر حق اولاد زنان سرپرست خانوار هستیم
زنان بازنشسته از تفاوت حقوقشان با مردان، پس از بازنشستگی گلایه‌مند هستند.

سرور هادیان | شهرآرانیوز؛ کارگران زن بعد از بازنشستگی، مشمول برخی مزایای مزدی نمی‌شوند، این در حالی است که در زمان اشتغال مانند مردان کارگر حق بیمه به صندوق تأمین اجتماعی واریز کرده‌اند. کارگران زن بازنشسته می‌پرسند، آیا از ما کمتر از مردان حق بیمه کسر شده است؟ مگر در پرداخت حق بیمه و مالیات با آقایان برابر نبودیم؟

اصلاح برخی رویه‌ها ضروری است

سیمین یعقوبیان، فعال کارگری، در گفتگو با شهرآرا با بیان اینکه با توجه به اهمیت نقش بانوان در جامعه به‌ویژه شاغلان و بازنشستگان اصلاح برخی از رویه‌ها در پرداخت حقوق‌ها ضروی است، می‌گوید: بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری، «کارمندان زن شاغل، بازنشسته و وظیفه‌بگیر مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری» که دارای همسر نبوده یا همسر آنان معلول یا از کار افتاده کلی باشند یا خود به‌تن‌هایی متکفل مخارج فرزندان باشند، از مزایای کمک‌هزینه عائله‌مندی و اولاد موضوع بند ۴ ماده ۶۸ قانون خدمات کشوری یادشده نیز برخوردار می‌شوند.

وی می‌افزاید: درصورتی که این شرایط وجود داشته باشد کارمند زن می‌تواند از کمک‌هزینه عائله‌مندی و کمک‌هزینه اولاد استفاده کند. علاوه بر این، کسانی حق عائله‌مندی و اولاد دریافت خواهند کرد که مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب هشتم مهرماه سال ۱۳۸۶ باشند، به عبارت ساده‌تر باید کارمند دولت باشند. کارمند دستگاه اجرایی، فردی است که براساس ضوابط و مقررات مربوط، به موجب حکم یا قرارداد مقام صلاحیت‌دار در یک دستگاه اجرایی به خدمت پذیرفته می‌شود.

یعقوبیان ادامه می‌دهد: قانون‌گذار با درنظر گرفتن این موضوع که شخصی که دارای فرزند است؛ مخارج بیشتری نیز خواهد داشت و باید کمکی به او شود؛ برای ایشان مبلغ حق عائله‌مندی در نظر گرفته است. حق عائله‌مندی توسط کارفرما یا نهادی که برای آن کار می‌کنند به کارمند یا کارگر پرداخت می‌شود.

پس مقصود از عائله، افراد تحت تکفل بیمه شده اصلی است؛ که در قانون کار برای هر فرزند و در قانون مدیریت خدمات کشوری برای همسر و هر فرزند در نظر گرفته شده است. یعقوبیان با بیان اینکه زنان بازنشسته کارگری محروم از حق عائله‌مندی هستند، تأکید می‌کند: تبعیض در پرداخت مستمری و حقوق بین بانوان و آقایان مخالف نص قانون اساسی بوده و صدور بخشنامه‌های که این تبعیض‌ها را رواج می‌دهند، با نص و روح قوانین حمایتی خانواده و جمعیتی نیز مغایر هستند.

پرداخت حقوق قانونی

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس هم در گفتگو با شهرآرا از ورود این کمیسیون به این مسئله اشاره می‌کند و می‌گوید: یک خانم یا یک آقا که در یک رسته کاری و مسئولیت قرار می‌گیرند و کار یکسانی انجام می‌دهند، اگر ما نسبت به آنها متفاوت برخورد کنیم و حقوق یک فرد را کامل بپردازیم و حقوق یک فرد را کامل ندهیم، در واقع ظلم است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین نصرا... پژمان‌فر می‌افزاید: باید در برابر این قضیه تمامی دستگاه‌ها تلاش کنند تا اجازه ندهیم این مسئله در جامعه رخ دهد و چنین برداشتی شود که بین زن و مرد در ارتباط با حقوقشان تفاوتی وجود دارد. این در حالی است که در حوزه برخی از کار‌ها خانم‌ها خدمات کیفی‌تری را ارائه می‌کنند که وارد این بحث نمی‌شوم، اما در عین حال، این مسئله که اگر کسی کاری انجام می‌دهد و باید حقوقش پرداخت شود امری شرعی، عقلی و انسانی است.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این نکته که در مراجعاتی که به دفترم می‌شد، با تعجب دیدم که سازمان تأمین اجتماعی حقوق افراد را به صورت یکسان پرداخت نمی‌کند، بیان می‌کند: در واقع درباره بیمه شدن افراد توضیحی داده نمی‌شود و به آنها گفته نمی‌شود که شما اگر بیمه می‌شوید از امتیازاتی که مردان از آن بهره‌مند هستند، محروم هستید. این در حالی است که زنان و مردان به صورت یکسان حق بیمه پرداخت می‌کنند. 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین پژمان‌فر ادامه می‌دهد: پس از پیگیری، حق عائله‌مندی به زنان سرپرست خانوار تعلق گرفته که این موضوع سال گذشته به نتیجه رسید و این بشارت را اعلام کردیم که برای پرداخت حق اولاد نیز پیگیر هستیم. مکاتبات اولیه انجام شده، اما جمع‌بندی که این موضوع اجرایی شود هنوز به این مرحله نرسیده است، این را به همه خانم‌هایی که سرپرست خانواده هستند یا در واقع تنها بیمه‌پرداز در زندگی مشترک هستند، اعلام می‌کنم که حتماً پیگیری‌های لازم را انجام خواهم داد که موضوع حق عائله‌مندی برای آنها نیز تحقق یابد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->